hits

Ikke Flere Tegn Til KISS-syndrom

 

Sliter du med at barnet ditt sover dårlig om natten?
Synes du sovestillingen til barnet ditt ikke ser helt normalt eller behagelig ut?

Gråter barnet i søvne?
Synes du ungen din plages med mageproblemer ofte?
Føler du at det er noe som ikke stemmer?
Blir du fortvilet fordi du ikke vet hva det er og hvordan du skal hjelpe? 

 

Mandag hadde jentene sin siste time hos manuellterapeut, Marc De Decker, mot KISS- syndrom, på Balderklinikken i Oslo. KISS er svært vanlig for spebarn, og i mange andre europeiske land er der rutiner på at alle nye verdensborgere blir sjekket for dette på sykehuset før man reiser hjem. Men ikke i Norge, dog, forslaget om at denne prosedyren også innføres på norske sykehus ligger på Stortinget og venter på å bli behandlet. Vel. Inntil det skjer, så er det like greit å passe på dette selv, å få sjekket barnet, altså. Marc De Decker er en av de fremste på dette området, og vi kan anbefale han på det sterkeste. Et pluss i boka er at det ikke koster mer enn 70-80kr for en behandling.

Etter behandlingene ser vi en enorm forskjell på bl.annet sovevanene til jentene. De sovner fort og våkner ikke lengre i tide og utide, ei heller gråter de i søvne mer. Sovestillingene er mer "normale" enn før, i den forstand at de ikke lengre strekker seg, ryggen og nakken/hodet, bakover i en krapp vinkel. Nå sover de godt både på rygg, på siden og på magen, og de sover natta igjennom.

Det er også en forandring i motorikk. De er stødigere, lar seg ikke hemme av låsninger i rygg og nakke mer. Fordøyelsen fungerer helt som den skal. Jentene trenger ikke jobbe hardt for å få noe ut, de raper og fjerter uten problemer, har sjelden vondt i magen mer.

At tvillingene har det bedre i kroppen sin nå enn for 4-5 mnd siden er helt klart. Og selv om de egentlig alltid har vært glade unger, så merker vi at de er i ennå bedre humør nå som de slipper å plages med mage, søvnproblemer og luft.

Tilbakefall er mulig, dessverre, og dette har vi opplevd èn gang med Norah Louise. Tilbakefallet skjedde etter siste behandlingen, og jeg tror bestemt at årsaken var at vi herjet litt for mye med Norah samme dag som hun hadde vært til behandling. Det har vi jo fått beskjed om at vi ikke ska gjøre.....ikke første og andre dagen etter behandling. Men det er lett å glemme seg. Hvertfall når ungene er så aktive av seg selv, og Norah er nok den som er aller mest glad i hopping, løfting, opp å fly og lignende, og hun har meget sterk vilje. I 3 netter etterpå hadde hun trøbbel med å sove, og det var tydelig at hun hadde ubehag et eller annet sted. Jeg tippet nakken, men det skulle vise seg å være ryggbeinet, som vi fikk vite da vi tok henne med tilbake til Balderklinikken og De Decker. Da hadde hverken mamma, pappa eller Norah sovet noe særlig på 3 døgn, og det var litt krisestemning i heimen. Norah var veldig sutrete på dagtid også, var ikke like rask og sprek som vanlig, og hun ville dessuten ikke øve på å stå og gå. DA er det noe gærnt. 

Men Marc fikset henne, og sa at vi hadde gjort rett i å ta henne med tilbake da hun hadde stivnet til og låst seg litt i ryggen igjen. Så, etter dette ble hun seg selv igjen, sov hele påfølgende natt, og har vært en lykkelig, sprudlende solstråle hver dag siden.

 

Selv om begge jentene mine har hatt KISS, så er jeg langt fra noen ekspert på området. Jeg aner ikke hva som er sammenhengen mello f.eks låsninger i nakken og problemer med fordøyelsen, men det er helt klart noe. Jeg er sjeleglad for at noen tipset oss om KISS-syndrom, det var jo ikke noe vi hadde hørt om før, hverken fra barnelegene på sykehuset eller fra helsesøster. Men heldigvis kunne en annen mor, hvis barn selv hadde hatt KISS, gjenkjenne symptomene hos Norah og Ella, bare ved å se på hvordan de beveget seg. "Gå til Marc De Decker,"sa hun, "- så skal du se at jentene dine blir bra og får sove godt om natten igjen." Og bra er de blitt =)

 

Anbefaler alle nybakte mødre om å bestille time på Balderklinikken til manuellterapi hos Marc De Decker, dersom noe av det jeg skriver over også kunne beskrevet ditt barn. Jo fortere man tar tak i problemet, jo bedre er det. Får ikke barnet behandling dersom det lider av KISS, så kan det utvikle seg til KIDD, og da kan barnet få problemer med å utvikle språk, få konsentrasjonproblemer, utvikle seg senere og med mer "hindringer" m.m.

 

Les HER om Marc De Decker.

Bestill time HER.

Les om KIDD HER.

 


Ella Victoria liker å gå. Det er ikke lenge til hun kan gå selv.
Noen ganger går hun faktisk noen skritt helt alene uten å vite om det, engang.
Balansen og bevegelsene hennes er stødige.

 


Norah Louise er kjempeaktiv, og kan stå selv. Det er ikke lenge til hun kan 
gå selv, heller. Jentene er glade, spiser mye, er full i energi og elsker å øve på å klatre,
gå og stå. 

 

 

xxx Sunny

 

 

2 kommentarer

mormor

16.03.2013 kl.15:36

Fin omtale av problemet. Håper det er til hjelp for andre usikre foreldre :-)

Yvonne Jensen

16.03.2013 kl.21:16

Det er synd at dette ikke sjekkes ut på sykehuset rett etter fødsel, så vi får håpe det blir fortgang i saken. Desverre er det mange leger som enda mener at dette er en "tullediagnose" og ikke vil godta at det faktisk er snakk om ekte smerter. Minstegutten min hadde dette da han kom til verden, og vi hadde flaks at vi møtte en jordmor som sa at vi skulle ta kontakt med manuell treapaut. Et annet symptom hos noen er at barna ikke klarer å amme, de kaster hode bakover og mister hele tiden grepet i puppen, siden de helst vil ligge i bue.

Skriv en ny kommentar